Hartige banketstaaf met sinaasappelwortelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige banketstaaf met sinaasappelwortelen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los. Meng de speculaaskruiden en 3/4 van de eieren door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit. Vorm een rol van het gehakt net zo lang als het bladerdeeg. Leg aan het begin van het bladerdeeg en rol in de lengte op.
Stap 3
Leg de banketstaaf in een stafvorm op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de rest van het ei en garneer met het amandelschaafsel. Plaats 30 minuten in de oven.
Stap 4
Schil intussen de bospeen, snijd het loof tot 2 cm van de rand en halveer. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Schil en rasp de gember.
Stap 5
Verhit een pan met de roomboter en voeg de bospeen en de gember toe, bak 5 minuten. Voeg het sinaasappelsap en -rasp toe en stoof 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Pel en snijd de rode ui in halve ringen, voeg de appelciderazijn toe en roer door.
Stap 7
Meng de spinazie met de rode ui, de helft van de appelciderazijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 8
Serveer de hartige banketstaaf met de gestoofde wortelen en de spinaziesalade.