Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Haringsalade met bietjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Haringsalade met bietjes
Stap 1
Klop in een kom een dressing van de wijnazijn, mosterd, olie, dille, wat zout en versgemalen peper.
Stap 2
Schil de bietjes en schaaf ze met een kaasschaaf in flinterdunne plakjes.
Stap 3
Meng in een diep bord de plakjes biet met de helft van de dressing en laat ze zo vijf minuten staan.
Stap 4
Roer de mayonaise door de rest van de dressing.
Stap 5
Halveer de haringen in de lengte en snijd de helften schuin in reepjes van een cm breed.
Stap 6
Schep de haringreepjes door de mayonaisedressing.
Stap 7
Leg de plakjes biet als carpaccio op borden.
Stap 8
Verdeel wat veldsla in het midden en schep de haringsalade op de veldsla.
Stap 9
Garneer met uiringen en augurk.
