Hangop met mango en muesli
Ingrediënten
Bereidingswijze Hangop met mango en muesli
Stap 1
Maak de doek vochtig onder stromend water en wring goed uit.
Stap 2
Zet een vergiet op een kom en bekleed het vergiet met de vochtige doek.
Stap 3
Schenk de yoghurt in het vergiet. Laat de yoghurt zeker 4-5 uur uitlekken. Hoe langer de yoghurt kan uitlekken, hoe dikker de hangop.
Stap 4
Rooster intussen in een koekenpan de havermout en de noten al omscheppend goudbruin.
Stap 5
Neem de pan van het vuur en roer de suiker erdoor tot de havermout en noten omhuld zijn met een dun laagje gesmolten suiker.
Stap 6
Schep de rozijnen of gedroogde cranberry's erdoor.
Stap 7
Strooi het mengsel op een bord en laat het afkoelen.
Stap 8
Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in grove stukken.
Stap 9
Leg de helft van de stukken mango in rechte glazen. Schep hierop een laagje hangop en strijk de bovenkant glad.
Stap 10
Leg hierop de rest van de mango en schep de resterende hangop erop.
Stap 11
Strooi de zelfgemaakte muesli erop.
