Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hangop met kersen en amandelmeringue
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hangop met kersen en amandelmeringue
Stap 1
Verwarm de oven voor op 110ºC.
Stap 2
Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom met een elektrische mixer tot pieken.
Stap 3
Voeg al kloppend de suiker toe en klop nog 5 minuten tot een glanzend eiwit.
Stap 4
Schep kleine hoopjes op de bakplaat en bestrooi ze met amandelschaafsel.
Stap 5
Bak de meringues een uur in het midden van de oven.
Stap 6
Laat ze buiten de oven afkoelen.
Stap 7
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Stap 8
Schep de hangop uit de doek in een schaal en schep de geslagen room er voorzichtig doorheen.
Stap 9
Verdeel dit over 4 grote glazen.
Stap 10
Verdeel dit over 4 grote glazen. Breek er de meringues over en serveer met de kersen.
Aanvullende benodigdheden
- - schone theedoek
- - vershoudfolie
- - bakplaat met bakpapier
- - 4 coupes
Voedingswaarden
- Energie355 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten42 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd8 g