Hamlappen met geglaceerde worteltjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Hamlappen met geglaceerde worteltjes
Stap 1
Meng een derde van de ketjap en een vierde van het bier in een schaal.
Stap 2
Bestrooi de hamlappen met zout en wentel door het ketjapmengsel.
Stap 3
Laat 5 à 10 minuten marineren.
Stap 4
Snijd de peen in schuine plakken van een halve cm dik.
Stap 5
Verhit twee koekenpannen op medium vuur.
Stap 6
Laat de boter uitbruisen in één daarvan en zet het vuur wat hoger.
Stap 7
Voeg de peen toe en bak 2 minuten stevig aan.
Stap 8
Voeg het sinaasappelsap en stokje kaneel toe, laat 5 minuten inkoken.
Stap 9
Zet het vuur wat lager en laat nog circa 5 minuten stoven tot de peen gaar is en het sap licht stroperig word.
Stap 10
Verwijder dan de kaneel en maak op smaak met zout.
Stap 11
Doe ondertussen de boter in de andere koekenpan en laat het goudbruin worden.
Stap 12
Bak het vlees stevig aan zodat het licht karamelliseert, de binnenkant mag nog rosé zijn.
Stap 13
Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Stap 14
Doe de rest van het bier, de ketjap en de appelstroop in de pan en laat 5 minuten inkoken op hoog vuur.
Stap 15
Zet het vuur laag en laat het vlees nog 5 minuten doorgaren in de saus.
Stap 16
Voeg de overige boter toe en roer dit door de saus heen.
Stap 17
Maak op smaak met een snufje zout, suiker of nog wat ketjap.
Stap 18
Lekker met aardappelpuree.
