Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hamcarpaccio met gemarineerde groene asperges
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hamcarpaccio met gemarineerde groene asperges
Stap 1
Snijd een klein stukje van de kontjes van de aspergetips. Hak de basilicum fijn. Stoom de asperges in een stoommand boven een laag kokend water -in stoompan of steamer – in 8-10 minuten beetgaar.
Stap 2
Breng intussen in een hapjespan het sinaasappelsap en -rasp aan de kook. Schenk het daarna in een diep bord en klop er basilicum, olie, zout en versgemalen zwarte peper door. Schep de warme asperges door deze marinade en laat ze afkoelen.
Stap 3
Spreid de plakjes ham op borden uit en leg de gemarineerde asperges in het midden met alle kopjes naar één kant. Druppel de rest van de marinade over de ham.
Stap 4
Pel de pistachenootjes en hak deze grof. Knip de tuinkers boven de borden van het bedje en strooi de pistachenootjes erover.
Aanvullende benodigdheden
- - stoommand/stoompan
Voedingswaarden
- Energie310 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten9 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd4 g