Hamburger met geroosterde aardappelpartjes en rauwkost
Ingrediënten
Bereidingswijze Hamburger met geroosterde aardappelpartjes en rauwkost
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de aardappeltjes en ui om met 1 eetl. olie en zout. Verdeel over een met bakplaat beklede bakplaat en rooster 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om, leg de waldkornbollen naast de aardappeltjes op de bakplaat en bak nog 10 min.
Stap 2
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers op een matige stand in 12-14 min. gaar. Keer regelmatig. Beleg met de kaas en laat smelten.
Stap 3
Meng 2 eetl. piccalilly met 1 eetl. mayonaise en houd apart. Meng de rest van piccalilly met de rest van de mayonaise en 2 eetl. vocht uit de pot van de uitjes tot een dressing. Schep om met de rauwkost, Amsterdamse uitjes en ¾ van de sla.
Stap 4
Snijd de broodjes open en besmeer de snijkanten met de piccalilly-mayo. Beleg de onderste helft met de rest van de sla en een burger. Dek af met de bovenste helften. Serveer met de geroosterde aardappeltjes en rauwkost.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie948 kcal
- Eiwit41 g
- Koolhydraten84 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd14 g