Ham en asperge in bladerdeeg
Ingrediënten
Bereidingswijze Ham en asperge in bladerdeeg
Stap 1
Verwarm de oven op 200°C. Kook 4 eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Stap 2
Snijd de houtachtige uiteinden van de groene en witte asperges. Schil de witte asperges en blancheer 5 minuten in een ruime pan kokend water.
Stap 3
Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Verdeel 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de rest van de plakjes en plak tegen het bladerdeeg tot rechthoeken.
Stap 5
Snijd het bladerdeeg 1 cm van de rand in. Verdeel de ham over het bladerdeeg. Leg er 3 groene en 2 witte asperges diagonaal op.
Stap 6
Verdeel 4 el geraspte kaas over de asperges. Snijd het ei in plakjes en leg dakpansgewijs op de asperges. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 7
Vouw de uitgesneden hoeken van het bladerdeeg over elkaar.
Stap 8
Klop het laatste ei los met een beetje water en bestrijk de deegranden. Bestrooi het deeg met geraspte kaas. Bak de pakketjes 20 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie617 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten31 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd13 g