Hachee met hasselback aardappelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Hachee met hasselback aardappelen
Stap 1
Pel de uien en knoflook en snijd fijn. Verhit een pan met 1 el zonnebloemolie en bak het hacheevlees 5 minuten op middelhoog vuur.
Stap 2
Voeg vervolgens de ui en de helft van de knoflook toe en bak 5 minuten mee.
Stap 3
Meng de runderbouillontablet met 500 ml kokend water en voeg toe aan de pan met het vlees. Stoof de hachee 3 uur op laag vuur.
Stap 4
Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
Stap 5
Was de aardappelen en snijd elke aardappel in tot 5 mm van de onderkant met behulp van 2 satéprikkers aan beide kanten van de aardappel.
Stap 6
Verdeel de aardappelen over een ovenschaal. Meng de olijfolie met de overige knoflook en verdeel dit over de aardappelen.
Stap 7
Dek de aardappelen af met aluminiumfolie en plaats deze 25 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren.
Stap 8
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in plakken van 1 cm.
Stap 9
Verhit een pan met de resterende zonnebloemolie, bak hierin de rode kool en appel in 6 minuten gaar.
Stap 10
Serveer de hachee met de rode kool, appel en hasselback aardappelen.
