Gyros met radijs en yoghurtsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Gyros met radijs en yoghurtsaus
Stap 1
Breng 200 ml water aan de kook en neem de pan van het vuur. Voeg de couscous toe en laat met de deksel op de pan 5 minuten wellen.
Stap 2
Rasp intussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de radijs in kwarten.
Stap 3
Roer de couscous los met een vork en meng er de broccolirijst, radijs, citroenrasp, de helft van het citroensap en 3 el olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Hak de knoflook en muntblaadjes fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en roerbak de gyrosreepjes in 8 minuten goudbruin en gaar.
Stap 5
Meng de rest van het citroensap, mayonaise, knoflook en 2/3 van de munt door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Verdeel de gyros over de couscous, garneer met de rest van de munt en serveer met de yoghurtsaus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie517 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten35 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd6 g