Grootmoeders appeltaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Grootmoeders appeltaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in. Meng de appel met de helft van het citroensap, 1/2 eetl. geraspte citroenschil, kaneelpoeder, rozijnen, gember en suiker. Klop 1 ei los met de melk en het custardpoeder. Meng dit door de vulling.
Stap 2
Rol 3/4 deel van het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de bakvorm ermee. Verdeel de vulling over de bodem.
Stap 3
Rol het achtergehouden deeg tot een lapje van 1/3 cm dikte. Snijd er reepjes van en leg die kruislings over het appelmengsel.
Stap 4
Klop het andere ei los en bestrijk het gebak met 1 losgeklopt ei. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven. Bak de appeltaart circa 50 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Stap 5
Bestrijk de appeltaart na het bakken met de jam die even verwarmd is. En je hebt een heerlijke appeltaart naar het recept van grootmoeder.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie560 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten76 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd15 g
