Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Groentetempura met sojadipsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Groentetempura met sojadipsaus
Stap 1
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar met 50 ml water. Crush de ijsblokjes of sla ze tot stukjes in een schone theedoek en voeg toe aan de eidooiers. Voeg het ijskoude water toe en klop door elkaar.
Stap 2
Zeef de maizena en bloem erboven en voeg 1 theelepel zout toe. Klop kort tot een beslag, er mogen nog kleine klontjes in zitten.
Stap 3
Controleer of de olie heet genoeg is door er een druppel beslag aan toe te voegen. Als het meteen bruist, is het heet genoeg. Haal een portie groente door het beslag en frituur in de olie in 2-3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct. Serveer met de dipsaus.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie675 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten57 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd6 g