Groentequesadilla’s met gehakt en paprikasalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Groentequesadilla’s met gehakt en paprikasalsa
Stap 1
Snijd de paprika in kleine blokjes. Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook. Hak de koriander en de jalapenopeper.
Stap 2
Meng in een grote kom de paprika, tomaten, ui, knoflook, koriander en jalapeno en breng op smaak met peper en zout. Pers de limoen boven de kom uit, voeg een scheutje olie toe. Roer alles goed door en laat de smaken even intrekken.
Stap 3
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de doperwten circa 3 minuten. Giet af en pureer met de staafmixer tot gladde spread.
Stap 4
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de enchilada seasoning mix toe en bak nog circa 1 minuut.
Stap 5
Leg twee worteltortilla’s op het werkblad en bestrijk met de doperwtenspread. Verdeel het gehakt erover en bestrooi met de geraspte cheddar. Dek af met de andere tortilla’s.
Stap 6
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de quesadilla om en om in circa 5 minuten goudbruin. Herhaal met de andere quesadilla en hou eventueel de gebakken quesadilla warm in de oven. Serveer de quesadilla’s met de paprikasalsa.
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)