Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Groente nasi met gebakken ei
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Groente nasi met gebakken ei
Stap 1
Verwijder de steel en zaadlijst van de rode peper uit het nasigroentepakket en snijd fijn. Halveer de champignons.
Stap 2
Verhit een wokpan met 2 el olie en bak de peper kort. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur al omscheppend bruin.
Stap 3
Voeg de gesneden groenten uit het pakket (behalve de taugé) toe en roerbak kort beetgaar. Rasp de bloemkool grof tot rijst.
Stap 4
Voeg hieraan de boemboe met 50 ml water toe. Schep er de bloemkoolrijst bij en bak nog al omscheppend 2 minuten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 5
Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak 4 spiegeleieren. Schep alle taugé met de helft van seroendeng door de nasi.
Stap 6
Verdeel de nasi op een bord en serveer met het gebakken ei. Strooi er de rest van de seroendeng over.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie341 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten14 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
