Groene lasagne met gerookte zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Groene lasagne met gerookte zalm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en breng 1 liter water aan de kook.
Stap 2
Halveer de venkelknol over de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in dunne plakken. Snipper de ui en hak de knoflook en 2/3 van de dille fijn.
Stap 3
Houd een handje van de spinazie achter voor garnering. Doe de spinazie in een vergiet en schenk langzaam het kokende water erover zodat de spinazie iets slinkt.
Stap 4
Doe de helft van de geslonken spinazie met de dille, knoflook, tuinerwtjes en de helft van de ricotta in een kom. Rasp de schil van de citroen erboven, pers de vrucht uit en voeg toe. Pureer samen tot een glad mengsel. Voeg eventueel een scheutje olie toe als het te stevig is.
Stap 5
Verdeel 1/4 van de groentepuree over de bodem van de ovenschaal, verdeel een 1/3e van de lasagnebladen erover en nog 1/4 van de groentepuree. Verdeel de helft van de achtergehouden geslonken spinazie, gesnipperde ui, venkel en gerookte zalm erover. Dek weer af met 1/3e van de lasagnebladen en herhaal. Meng de laatste 1/4 van de groentepuree met de rest van de ricotta en verdeel deze over de laatste laag lasagnebladen.
Stap 6
Bak de lasagne in 30 minuten gaar. Bestrooi met de rest van de dille en de rauwe spinazie.
