Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Groene kruidenclafoutis met artisjokharten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Groene kruidenclafoutis met artisjokharten
Stap 1
Extra nodig: lage taartvorm (ø 26 cm).
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Vet de taartvorm goed in.
Stap 4
Hak de peterselie en basilicum fijn.
Stap 5
Knip de bieslook fijn.
Stap 6
Laat de artisjokharten uitlekken.
Stap 7
Smelt de boter.
Stap 8
Klop in een kom de eieren los en voeg al kloppend achtereenvolgens kaas, zelfrijzend bakmeel, crème fraîche, melk en boter toe en klop alles tot een glad beslag.
Stap 9
Roer de kruiden met wat zout en versgemalen peper erdoor.
Stap 10
Schenk het beslag in de taartvorm.
Stap 11
Halveer de artisjokharten en dep ze droog met keukenpapier.
Stap 12
Verdeel de artisjokharten en olijven over het beslag in de vorm.
Stap 13
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de clafoutis in 30-35 minuten goudbruin en gaar.