Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Groene komkommergazpacho
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Groene komkommergazpacho
Stap 1
Maak de slabladeren van de krop los, was ze in ruim water en droog ze (in een slacentrifuge). Verwijder de harde nerven.
Stap 2
Snijd de komkommer en paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn en snijd de bosui in ringetjes. Snijd het brood in blokjes en hak de basilicum grof.
Stap 3
Doe de sla met komkommer en paprika in de keukenmachine. Voeg de knoflook, bosui, blokjes brood en basilicum toe. Meng alles op de hoogste stand tot een fijne, gladde soep.
Stap 4
Voeg scheut voor scheut bouillon toe tot de dikte goed is. Breng daarna op smaak met wat zout en peper.
Stap 5
Schenk de gazpacho in de kan en laat de soep in de koelkast in 2-3 uur door en door koud worden.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie70 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten11 g
- Vet1 g