Groene-bonensalade met geroosterde tomaat en abdijkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Groene-bonensalade met geroosterde tomaat en abdijkaas
Stap 1
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen 5 minuten in een pan met ruim kokend water. Snijd intussen de snijbonen schuin in stukken van 3 cm. Voeg de snijbonen en tuinbonen aan de sperziebonen toe. Breng opnieuw aan de kook en kook alle bonen in nog 5 minuten beetgaar. Ze moeten nog wel knapperig zijn.
Stap 2
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaten en zet ze met het snijvlak naar boven in een braadslede. Strooi de fijngehakte tijm met wat zout en peper over de snijvlakken en druppel er 1 eetlepel olijfolie over. Schuif de braadslede onder het hete grillelement en rooster de tomaten in 4-6 minuten gaar.
Stap 3
Snijd de kipfilet schuin in 8-12 plakken en wrijf ze in met zout, versgemalen peper en 1 eetlepel olijfolie. Rooster de kipplakken in een hete grillpan of koekenpan in 6-8 minuten mooi bruin en gaar. Snijd de abdijkaas in blokjes.
Stap 4
Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water om het kookproces te stoppen en laat ze uitlekken. Meng in een kom een dressing van azijn, 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Schep de bonen en de jonge bladsla er luchtig door. Schep de salade over borden en leg de plakken kip en tomaten erop. Strooi tot slot de blokjes abdijkaas erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie400 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten11 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd8 g