Griekse koolsoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Griekse koolsoep
Stap 1
Halveer de kool en verwijder de harde stronk uit het midden. Snijd de helften in dunne repen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de wortels in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Verhit de olie in een grote soeppan op een middelhoge stand. Fruit de ui en knoflook 3 min. tot ze glazig zijn.
Stap 3
Voeg de kool, aardappelen en wortels toe en bak alles samen 5 min.
Stap 4
Voeg de bouillon toe samen met de oregano, tomatenblokjes en laurier. Breng de soep aan de kook en laat 25 min. zachtjes koken op een lage stand tot de groenten zacht zijn.
Stap 5
Snijd de peterselie fijn. Roer ¾ van de peterselie door de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep in diepe borden of kommen en garneer met de rest van de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - grote soeppan
Voedingswaarden
- Energie279 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten39 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd1 g
