Green bean casserole
Ingrediënten
Bereidingswijze Green bean casserole
Stap 1
Blancheer de sperziebonen 2 minuten in kokend water. Spoel koud af en zet apart. Verdeel de helft van de sperziebonen over de ovenschaal.
Stap 2
Verhit 1 eetlepel boter en bak hierin de uien goudbruin op middelhoge stand. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten. Verhit de overige boter in een hoge pan. Voeg de bloem toe en bak al roerend circa 2 minuten. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 3
Giet 100 ml melk erbij en roer tot een gladde saus. Voeg de rest van de melk en de room toe en kook al roerend circa 3 minuten tot een dikke, gladde saus. Neem de pan van de warmtebron en roer de kaas, mosterd en het uienmengsel erdoor.
Stap 4
Giet de saus over de sperziebonen in de ovenschaal. Verdeel de rest van de sperziebonen erover en druk een beetje aan. Bak circa 15 minuten in de oven.
Stap 5
Bestrooi met de gebakken uitjes, bak nog 15 minuten verder en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie655 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten43 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd25 g