Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gratin van aardappel en zoete aardappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gratin van aardappel en zoete aardappel
Stap 1
Schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd ze in heel dunne plakjes.
Stap 2
Meng in een kom de room met de melk, geperste knoflook en wat zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
Stap 3
Schep de plakjes aardappel en zoete aardappel door het roommengsel en zorg dat alle plakjes rondom bedekt zijn met een laagje room.
Stap 4
Verdeel het aardappelmengsel over de ovenschaal en schenk de achtergebleven room uit de kom ook over de aardappel. Strooi de kaas erover.
Stap 5
Bewaar de gratin tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Stap 6
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 7
Bak de aardappelgratin in de oven in 40-50 minuten gaar en goudbruin.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie435 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten42 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd15 g
Trefwoorden
