Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gratin dauphinois
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gratin dauphinois
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de aardappelen en schaaf ze in de keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes (of snijd ze met een scherp mes in plakjes). Verwarm de melk met de knoflook tot tegen de kook, roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Stap 2
Meng de aardappelen met de tijm in een ruime kom en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de helft over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met 75 g kaas en verdeel 25 g roomboter erover. Schep de rest van de aardappelen erop, bestrooi met de rest van de kaas en verdeel de rest van de roomboter erover.
Stap 3
Schenk de hete melk over de aardappelen en bak in 1 uur in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Dek eventueel na 45 min. af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - ovenschaal
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie493 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten47 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd17 g