Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Grapefruitsalade met rode ui en granaatappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Grapefruitsalade met rode ui en granaatappel
Stap 1
Rooster de pompoenpitten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet de olie al kloppend erbij.
Stap 2
Meng de rucola met deze dressing en verdeel over borden. Snijd de boven- en onderkant van de grapefruit af en snijd vervolgens de schil dik eraf.
Stap 3
Snijd de grapefruit in dunne plakken en leg op elk bord steeds een paar plakjes grapefruit. Verdeel de uienringen erover.
Stap 4
Klop de pitjes uit de granaatappel en bestrooi de salade met granaatappel- en pompoenpitten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie145 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten6 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd2 g