Grapefruitmarmelade met vanille
Ingrediënten
Bereidingswijze Grapefruitmarmelade met vanille
Stap 1
Schil de grapefruits en sinaasappels met een dunschiller en snijd de schilletjes in zo dun mogelijke reepjes. Breng 500 ml water met de suiker aan de kook en voeg de schilletjes toe. Kook 25 minuten op middelhoge stand. Giet door een zeef en bewaar de schilletjes.
Stap 2
Snijd de witte schil en het witte vlies van het vruchtvlees van het citrusfruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes en meng met de geleisuiker en het vanillemerg. Breng aan de kook en laat op een lage stand circa 15 minuten pruttelen.
Stap 3
Pureer met een staafmixer. Zet een zeef op een pan en giet de vruchtenpuree in de zeef. Druk met een lepel zo veel mogelijk vocht en vruchtvlees door de zeef. Roer de schilletjes door de vruchtenpuree.
Stap 4
Breng nog enkele minuten aan de kook en schenk de marmelade in brandschone (jam)potten. Draai de deksels erop en zet 5 minuten ondersteboven. Laat daarna verder afkoelen.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - 2 schone jampotten met deksel