Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Granola met chocolade en abrikozen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Granola met chocolade en abrikozen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 2
Meng 200 g grof- gehakte ongezouten ongebrande notenmix, 100 g zonnebloempitten, 350 g havervlokken, 100 g lijnzaad, 100 g kokoschips en 1 el cacao in een ruime kom.
Stap 3
Voeg 200 g vloeibare honing en 130 ml zonnebloemolie toe en meng door elkaar.
Stap 4
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 30 min. in het midden van de oven krokant. Schep elke 10 min. om, zodat alles gelijkmatig roostert en niet verbrandt. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Stap 5
Meng 125 g gedroogde abrikozen (in stukjes) en 100 g pure chocolade (minimaal 70%, in stukjes gehakt) erdoor en bewaar maximaal 3 weken in een luchtdichte pot of luchtdicht blik.