Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Goedgevulde shakshuka met kikkererwten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Goedgevulde shakshuka met kikkererwten
Stap 1
Verhit de olie in een grote koeken pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn en kerrie toe en bak nog ½ minuut.
Stap 2
Doe de paprika, aubergine en kikkererwten in de pan en bak circa 5 minuten mee. Voeg de spinazie en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper en stoof nog 5 minuten.
Stap 3
Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat afgedekt nog circa 12 minuten stoven, tot het eiwit net gestold is. Verwarm intussen de oven voor op 220ºC.
Stap 4
Verwarm de pitabroodjes kort in de oven. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en feta. Serveer met het brood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie545 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten49 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd10 g