Gnocchi met doperwten pesto
Ingrediënten
Bereidingswijze Gnocchi met doperwten pesto
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Rasp de schil van de citroen en snijd de vrucht in parten. Rasp de Pecorino op een grove rasp. Pel de knoflook.
Stap 3
Breng intussen een pan met water aan de kook en kook de doperwten in 10 minuten gaar.
Stap 4
Haal de doperwten uit de pan en pureer 2/3 van de doperwten met de citroenrasp, de helft van de Pecorino, knoflook en de extra vierge olijfolie tot een pesto.
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Kook de gnocchi in het vocht van de doperwten volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 7
Verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 8
Besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Plaats 10 minuten in de oven.
Stap 9
Breng intussen een pan met water aan de kook en kook de tuinbonen in 5 minuten gaar.
Stap 10
Meng de doperwtenpesto en overige doperwten en tuinbonen door de gnocchi en verdeel over de borden. Garneer met de cherrytomaten, overige Pecorino en citroenparten.