Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gnocchi alla caprese
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gnocchi alla caprese
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af.
Stap 3
Pluk intussen de blaadjes van de basilicum en snijd de steeltjes fijn. Scheur de mozzarella in stukjes. Pel en snipper de rode ui.
Stap 4
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui samen met de fijngesneden steeltjes basilicum 4 min. op laag vuur. Voeg de pastasaus toe en verwarm 4 min.
Stap 5
Haal de pan van het vuur en roer de gnocchi en de cherrytomaten erdoor. Schenk het gnocchimengsel in een ingevette ovenschaal en leg de mozzarella erop.
Stap 6
Bak de gnocchi 15 min. in de voorverwarmde oven.
Stap 7
Garneer met basilicumblaadjes en serveer direct.

Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie504 kcal
- Eiwit14.7 g
- Koolhydraten85.6 g
- Vet10.3 gWaarvan verzadigd4.5 g
Trefwoorden
