Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gluhwein
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gluhwein
Stap 1
Boen de vruchten schoon.
Stap 2
Snijd de citroen en 1 sinaasappel elk in 6 parten.
Stap 3
Steek een kruidnagel in de schil van de sinaasappelparten, breek de kaneelstokjes door.
Stap 4
Schenk de wijn in een roestvrijstalen of geëmailleerde pan (geen aluminium pan) en voeg de citroen-, sinaasappelparten, kaneel en suiker toe.
Stap 5
Breng de wijn al roerend tot aan het kookpunt en laat de wijn –op een vlamverdeler– 30 minuten zachtjes trekken (niet laten koken!).
Stap 6
Snijd de andere sinaasappel in 6 plakken, halveer deze en snijd het vruchtvlees in.
Stap 7
Schenk de Glühwein met een soepopscheplepel in hittebestendige glazen en steek een plakje sinaasappel op de rand van het glas.
