Gingerbread cheesecake
Ingrediënten
Bereidingswijze Gingerbread cheesecake
Stap 1
Bekleed een springvorm met bakpapier. Verkruimel de kandijkoeken. Smelt in een steelpan de boter op laag vuur.
Stap 2
Meng het kruim met 1 zakje vanillesuiker en 125 gram gesmolten boter. Schep in de springvorm, druk aan en laat 30 minuten stevig worden in de koelkast.
Stap 3
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Stap 4
Meng 3 el water met de custard. Verhit een koekenpan met de resterende boter en bak de appels op laag vuur.
Stap 5
Voeg de custard toe met bruine suiker en het resterende zakje vanillesuiker en de kaneel. Gaar de appels en laat afkoelen.
Stap 6
Schep de appelvulling in de springvorm. Roer in een kom de mascarpone los.
Stap 7
Klop met de handmixer de slagroom met de poedersuiker lobbig en spatel door de mascarpone. Verdeel het mascarponemengsel over de appelvulling.
Stap 8
Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 9
Hak de fudge fijn. Verkruimel de kerstkransjes tot grof kruim.
Stap 10
Neem de taart vlak voor het serveren uit de springvorm. Verdeel de gehakte fudge over het midden van de taart en daar omheen het koekkruim.
Stap 11
Decoreer de taart met de gingerman poppetjes.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm ø 24cm
- - garde
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie610 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten63 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd23 g