Gezondere chocoladetaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Gezondere chocoladetaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng het volkorenmeel met 40 gram cacaopoeder, het bakpoeder en een snuf zout in een kom. Meng de appelmoes met 120 gram agavesiroop, 120 ml yoghurt, de eieren en het vanille-aroma in een andere kom.
Stap 2
Meng het appelmoesmengsel door het meelmengsel en spatel alles tot een glad beslag. Bekleed de springvorm met bakpapier en vul met het beslag.
Stap 3
Bak de taart circa 35 minuten in het midden van de oven. De taart is goed als een satéprikker er droog uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen en verwijder dan de rand van de springvorm. Laat vervolgens helemaal afkoelen.
Stap 4
Meng intussen de rest van de cacao, agavesiroop en yoghurt tot een glazuur en verdeel over de bovenkant van de taart. Bestuif naar wens met cacaopoeder en snijd de taart in punten.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie165 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten26 g
- Vet3 gWaarvan verzadigd2 g