Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gewokte honingspruiten met tijm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gewokte honingspruiten met tijm
Stap 1
Snijd de aardappelen in kleine parten en spoel af onder koud water. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook in 5 minuten beetgaar. Giet af.
Stap 2
Snijd intussen de onderkant van de spruiten, haal de buitenste bladeren eraf en halveer. Breng een pan met water aan de kook en kook de spruiten in 6 minuten beetgaar. Giet af.
Stap 3
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de spekreepjes in 5 minuten krokant.
Stap 4
Voeg de aardappelen, spruitjes, honing en de helft van de tijm toe en bak nog 6 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel de gewokte honingspruiten en aardappelen over de borden en garneer met de rest van de tijm.