Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gevulde varkensfilet met bramenjus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gevulde varkensfilet met bramenjus
Stap 1
Snijd de pruimen in stukjes. Hak de helft van de amandelen en cashewnoten grof.
Stap 2
Meng het gehakt met de pruimen, het paneermeel, de gehakte noten, zout en peper.
Stap 3
Verdeel de varkensfilet in 4 porties. Snijd de filets met een scherp mes aan één kant open zodat een envelopje ontstaat. Vul de filets met het gehaktmengsel en steek de opening dicht met een prikker.
Stap 4
Verhit de boter en bak hierin de gevulde varkensfilets in 11-12 minuten gaar en bruin. Voeg de sjalotjes, de rest van de noten en de bramen toe en warm nog circa 2 minuten mee.
Stap 5
Leg het vlees op voorverwarmde borden. Voeg de vleesfond toe aan het braadvet en breng de jus op smaak met zout en peper.
Stap 6
Schep de jus over het vlees. Serveer met aardappelpuree en sugarsnaps of doperwten.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 cocktailprikkers
Voedingswaarden
- Energie585 kcal
- Eiwit49 g
- Koolhydraten15 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
