Gevulde ravioli met garnalen en saffraansaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde ravioli met garnalen en saffraansaus
Stap 1
Verdeel het pastadeeg in 4 gelijke stukken en bestuif met bloem. Rol elk stuk deeg met een deegroller plat en haal de platte stukken vervolgens op de ruimste stand (stand 1) door de pastamachine.
Stap 2
Vouw elke lap deeg tot een rechthoek half zo breed als de opening van de pastamachine. Draai de deeglappen nu nogmaals op stand 1 door de machine en vervolgens op stand 2, 3, 4. Ze moeten uiteindelijk 10 cm breed zijn. Bestrooi het deeg tussentijds met bloem tegen het plakken. Laat de deeglappen circa 20 minuten drogen, dan worden ze iets steviger.
Stap 3
Hak voor de vulling de helft van de dille en peterselie fijn. Houd de andere helft apart voor de garnering. Snijd 3⁄4 van de garnalen in stukjes en meng ze met de knoflook, kruiden, crème fraîche en zout.
Stap 4
Snijd de deegvellen in 40 vierkanten van 10x10 cm. Schep in het midden van 20 vierkanten steeds 1 eetlepel van de garnalenvulling. Leg over de vulling een plakje deeg en druk goed aan op het onderste deeg. Gebruik een steker of kopje van 9 cm ø om cirkels uit de ravioli te steken. Druk de randen nog een keer goed aan.
Stap 5
Week voor de saus de saffraan 10 minuten in de wijn. Verhit intussen de boter in een (steel)pan en fruit hierin de sjalot op een lage stand. Voeg de saffraanwijn en room toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat de saus circa 15 minuten inkoken. Roer de crème fraîche los en schep door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Houd warm.
Stap 6
Breng een ruime pan water met 1 eetlepel zout aan de kook. Voeg maximaal 6 ravioli toe en kook ze in circa 3 minuten gaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en kook de volgende portie. Serveer de ravioli in diepe borden en schep de saffraansaus erover. Garneer met de overige kruiden en garnalen.