Gevulde preistengels met zalm uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde preistengels met zalm uit de oven
Stap 1
Extra benodigdheden: Steamer of stoompan en 4 kleine ovenschaaltjes.
Stap 2
Snijd het wortelstukje en de losse groene bladeren van de bovenkant van alle preien.
Stap 3
Was de overgebleven stukken prei onder stromend water.
Stap 4
Snijd elke prei in drie gelijke stukken en leg ze in een stoommand.
Stap 5
Stoom de prei in een steamer of in een stoompan boven een laag kokend water in acht minuten beetgaar.
Stap 6
Verwarm de oven voor op 200°c.
Stap 7
Vet de ovenschaaltjes in.
Stap 8
Trek zo nodig het vel van de zalm.
Stap 9
Snijd de zalmfilet in per persoon drie dikke repen die net zo lang zijn als de stukken prei.
Stap 10
Laat de preien in een vergiet goed uitlekken.
Stap 11
Leg alle stukken prei op een plank en snijd ze in de lengte in, tot op een centimeter van de onderkant.
Stap 12
Duw in elk stuk prei een reep zalm en bestrijk de zalm royaal met verse roomkaas.
Stap 13
Leg in elk schaaltje drie stukken gevulde prei naast elkaar en strooi de parmezaanse kaas erover.
Stap 14
Schenk de wijn op de bodem van de schaaltjes.
Stap 15
Schuif de schaaltjes in de oven en bak de prei in maximaal een half uur minuten gaar.
Stap 16
Laat de kaas licht kleuren.
Stap 17
Lekker met aardappelpuree of tagliatelle.
