Gevulde portobellokrans
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde portobellokrans
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Stap 2
Snipper de ui. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees heel fijn.
Stap 3
Snijd de helft van de peterselie fijn. Verkruimel de feta.
Stap 4
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 1 minuut. Voeg het gehakt, de kerrie en rode peper toe en rul in 3 minuten gaar.
Stap 5
Neem de pan van het vuur en schep de peterselie, citroenrasp, de helft van de feta en pijnboompitten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 6
Verwijder de stelen uit de portobello’s en leg met de onderkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
Stap 7
Breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten in het midden van de oven.
Stap 8
Neem de bakplaat uit de oven, vul met het gehaktmengsel en garneer met de rest van de feta. Bak nog 8 minuten in de oven.
Stap 9
Neem de portobello’s uit de oven en leg ze in de vorm van een cirkel op een schaal. Besprenkel met het citroensap.
Stap 10
Garneer met de rest van de peterselie en granaatappelpitjes.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie325 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten11 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd8 g