Gevulde pompoen
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde pompoen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd van de onderkant van de pompoen een klein kapje af zodat de pompoen goed rechtop blijft staan.
Stap 2
Snijd zo'n 3 cm van de bovenkant van de pompoen en houd apart. Schep met een lepel de pitten eruit en leg de pompoen dan omgekeerd op de bakplaat.
Stap 3
Leg het kapje ernaast, bestrijk allebei met olie en bak in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar, afhankelijk van het formaat.
Stap 4
Verhit intussen de rest van de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut.
Stap 5
Voeg de rijst en tijm toe en roerbak 2 minuten. Neem de pan van de warmtebron en voeg de citroenrasp, -sap, rozijnen, pistachenoten en geitenkaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Neem de pompoen uit de oven, keer om en vul met het rijstmengsel. Zet nog 10 minuten in de oven en zet de gevulde pompoen dan op een mooie schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie410 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten44 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd5 g