Gevulde pompoen met hoisin-gehakt
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde pompoen met hoisin-gehakt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen op een derde horizontaal door en schep de pitten eruit. Leg de pompoen met het snijvlak op de bakplaat of in de ovenschaal en bak in de oven in circa 20 minuten gaar. Kook de rijst.
Stap 2
Verhit intussen de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak het op een hoge stand rul. Voeg de tomatenpuree, hoisinsaus en 2 eetlepels water toe en laat het gehakt nog een paar minuten pruttelen op een lage stand.
Stap 3
Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Neem de pompoen uit de oven en keer om op een schaal. Schep de bosui door het gehakt en vul de pompoen ermee. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de rijst.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie595 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten56 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd10 g