Gevulde pofaardappel met gegrilde zalmvlokken en mangosalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde pofaardappel met gegrilde zalmvlokken en mangosalsa
Stap 1
Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de rode peper met de mango, sjalot, 2 tl limoenrasp en 1 el limoensap. Hak 1 takje peterselie fijn, voeg toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de knoflooksaus met de yoghurt. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan voor.
Stap 3
Bestrijk de zalmfilet met de olie en breng op smaak met zout en peper. Gril de zalmfilet op de hete barbecue, of in de grillpan, in 2-3 min. per kant lichtbruin en vanbinnen net gaar. Verdeel de zalmfilet in mooie vlokken.
Stap 4
Snijd de aardappelen over de lengte in en duw ze iets open. Verdeel de yoghurtsaus, zalmvlokken en mangosalsa over de aardappelen. Hak het laatste takje peterselie grof en garneer de aardappelen ermee.