Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gevulde perzik met mascarpone-yoghurt
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gevulde perzik met mascarpone-yoghurt
Stap 1
Maal de chocoladekoekjes fijn. Voeg de eidooier, boter en cacao toe en meng goed. Verwarm de oven voor op 175ºC. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Hak ze fijn en houd apart.
Stap 2
Halveer de perziken en verwijder de pit. Schep 1 eetlepel vruchtvlees uit elke perzikhelft en prak fijn. Meng met het koekjesmengsel en verkruimel dit over de perzikhelften.
Stap 3
Leg de perzikhelften met de vulling naar boven in de ovenschaal en rooster circa 35 minuten in de oven. Meng intussen de mascarpone met de yoghurt, citroenrasp, -sap, vanille-aroma en honing.
Stap 4
Strijk de mascarpone-yoghurt uit over borden en leg de perziken erop. Bestrooi met de amandelen en garneer met munt. Besprenkel met nog wat honing en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie590 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten39 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd27 g