Gevulde pasta
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde pasta
Stap 1
Kook de lasagnebladen 2-3 minuten, spoel ze onder koud water en dep ze droog. Leg ze naast elkaar op het werkvlak.
Stap 2
Meng de ingrediënten voor de vulling, behalve de pijnboompitten. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Hak ze daarna iets kleiner en schep ze door de vulling.
Stap 3
Leg op een lasagneblad met voldoende afstand 2 kleine bergjes van de vulling. Leg er een ander lasagneblad op en druk, eventueel met een uitsteekvormpje, de gewenste vorm uit.
Stap 4
Zorg ervoor dat de naden goed platgedrukt zijn (doe dit eventueel met de tanden van een vork).
Stap 5
Verwarm voor de saus de room met pesto en citroensap. Klop er klontjes boter door en voeg de kaas toe.
Stap 6
Houd de saus warm zonder dat deze kookt. Kook de gevulde pasta in enkele minuten gaar.
Stap 7
Giet een bodem saus in een diep bord en serveer de gevulde pasta erop. Bestrooi met de blaadjes basilicum of peterselie.
