Gevulde kerstschuimpjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde kerstschuimpjes
Stap 1
Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn.
Stap 2
Klop in een schone kom de eiwitten met de handmixer stijf.
Stap 3
Voeg al kloppend beetje bij beetje de poedersuiker toe.
Stap 4
Blijf kloppen tot het eiwit glanst en stevig wordt.
Stap 5
Spatel het amandelmengsel erdoor tot het een gelijkmatig mengsel wordt, dit kan een minuut duren.
Stap 6
Schep het beslag in de spuitzak en spuit (voor twintig tot vijfentwintig schuimpjes) vijftig bolletjes van twee tot drie cm (zorg dat ze allemaal even groot zijn) op de bakplaten.
Stap 7
Zorg voor voldoende tussenruimte, want de bolletjes lopen nog iets uit.
Stap 8
Laat deze rondjes bij kamertemperatuur dertig minuten drogen.
Stap 9
Hierdoor komt er een dun vliesje op de schuimpjes, waardoor ze tijdens het bakken niet openbarsten.
Stap 10
Verwarm de oven voor op 150°C.
Stap 11
Schuif de eerste bakplaat in het midden van de oven en bak de schuimpjes vijftien tot twintig minuten tot ze stevig zijn, ze mogen niet kleuren.
Stap 12
Laat de schuimpjes op de bakplaat afkoelen.
Stap 13
Bak de tweede helft van de schuimpjes op de tweede bakplaat.
Stap 14
Bestrijk de helft van de schuimpjes met een laagje jam en druk er een ander schuimpje op.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - handmixer
- - spuitzak met gladdekarelmond
Voedingswaarden
- Energie90 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten14 g
- Vet3 g
