Gevulde kalkoenfilet met geroosterde pompoen en kruidencouscous
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde kalkoenfilet met geroosterde pompoen en kruidencouscous
Stap 1
Wel de abrikozen in lauwwarm water. Begin daarna met de pompoen. Verwarm de oven voor op 220ºC.
Stap 2
Meng de ras el hanout met de olijfolie, koriander, pepersaus en ½ theelepel zout. Schep de pompoen erdoor en rooster deze circa 35 minuten op een bakplaat in het midden van de oven.
Stap 3
Rooster de pompoenpitten de laatste 8-10 minuten mee. Snijd de kalkoen als dikke filets in 4 gelijke porties.
Stap 4
Snijd deze horizontaal in, maar niet helemaal door. Hak de gewelde abrikozen en de pruimen fijn.
Stap 5
Meng ze met de ui, knoflook, rode peper en cranberrycompote. Vul de kalkoenfilets met dit mengsel.
Stap 6
Steek de filets dicht met een prikker en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de gevulde filets in 5-6 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd warm in de oven.
Stap 7
Bereid intussen de couscous met de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de overige ingrediënten voor de couscous erdoor. Serveer de gevulde kalkoenfilets met de couscous en de geroosterde pompoen.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 cocktailprikkers
Voedingswaarden
- Energie1025 kcal
- Eiwit63 g
- Koolhydraten102 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd12 g