Gevulde Italiaanse bavetterolletjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde Italiaanse bavetterolletjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ᵒC.
Stap 2
Snijd de bavette horizontaal doormidden, zodat je hem als een boek open kunt klappen en dep hem goed droog. Bestrooi beide zijden met zout.Snijd de spinazie fijn en blancheer.
Stap 3
Smeer de binnenkant van de bavette in met basilicumpesto. Leg daarop dakpansgewijs de plakken parmaham en verdeel daarover de babyspinazie.
Stap 4
Laat de paprika’s uitlekken en verdeel over de bavette.
Stap 5
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudkleurig zijn. Verdeel ze over de bavette en rasp als laatste de Parmezaanse kaas eroverheen.
Stap 6
Rol de bavette vanaf de lange zijde op en knoop op meerdere punten horizontaal vast met slagerstouw en eenmaal verticaal.
Stap 7
Smelt de roomboter in een braadpan en bak de bavette rondom bruin. Leg vervolgens in een ovenschaal en 15 minuten in het midden van de oven.
Stap 8
Haal de bavette uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Stap 9
Blancheer de doperwtjes en aspergetips in gezouten water. Verdeel ze daarna over een mooi plat bord. Breng op smaak met zeezout, olijfolie en basilicumblaadjes.
Stap 10
Snijd de bavette in 8 gelijke plakken en leg ze boven op de groenten.
Aanvullende benodigdheden
- - slagerstouw
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie596 kcal
- Eiwit73 g
- Koolhydraten8 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd7 g