Gevulde fazant in ham met witlofsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde fazant in ham met witlofsalade
Stap 1
Hak de abrikozen.
Stap 2
Doe de zuurkool met het appelsap en abrikozen in een kookpan.
Stap 3
Doe het deksel erop en breng aan de kook.
Stap 4
Laat 30 minuten zachtjes stoven op laag vuur.
Stap 5
Laat de fazantenfilets gedurende 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen.
Stap 6
Verwarm de oven tot 150 °C.
Stap 7
Zout het vlees en bak 2 a 3 minuten per kant aan in de boter op hoog vuur.
Stap 8
Laat een minuut afkoelen op de snijplank, maak dan een lange diepe inkeping aan de zijkant.
Stap 9
Het vlees hoort nog niet helemaal gaar te zijn.
Stap 10
Doe de zuurkool in een vergiet, druk het teveel aan appelsap eruit.
Stap 11
Vul de filet met de warme zuurkool.
Stap 12
Rol het vlees strak op in de ham.
Stap 13
Leg dit nog 10 minuten in de oven.
Stap 14
Snijd ondertussen de augurk en appel tot lucifers.
Stap 15
Snijd de witlof in kwarten en verwijder de kern.
Stap 16
Snijd deze vervolgens tot fijne reepjes.
Stap 17
Meng de witlof met appel en augurk, maak op smaak met zout.
Stap 18
Snijd de fazant diagonaal door en serveer op de witlofsalade.
Stap 19
Lekker met puree van pastinaak.