Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gevulde eitjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gevulde eitjes
Stap 1
Kook de eieren in 8 minuten bijna hard. Laat ze schrikken en pel ze. Halveer de eieren in de lengte en haal de dooiers eruit.
Stap 2
Hak de peterselie fijn.
Stap 3
Halveer de avocado en schep het vruchtvlees in de keukenmachine.
Stap 4
Voeg de eidooiers met citroensap, peterselie, Parmezaanse kaas en wat versgemalen peper toe. Draai alles tot een stevig, maar smeuïg mengsel.
Stap 5
Hang de spuitzak in een hoge kom. Schep het avocadomengsel erin en draai de zak dicht.
Stap 6
Spuit de avocadovulling in de eitjes.
Stap 7
Bewaar de eitjes in afgesloten koelkastdoos in de koelkast (niet te lang, dan verkleurt de avocado iets).
Stap 8
Snijd de komkommer plakjes in vieren.
Stap 9
Zet de gevulde eitjes vlak voor het serveren op een plank. Garneer de eitjes met komkommerpartjes en een toefje peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie80 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten1 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd2 g