Gevulde courgette met bolognese
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde courgette met bolognese
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Halveer de courgettes en hol ze uit. Snijd het uitgeschraapte vruchtvlees in stukjes. Plaats de courgettes met de uitgeholde kant naar boven in de ovenschaal.
Stap 2
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in fijne blokjes. Snijd de bleekselderij in fijne blokjes.
Stap 3
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui met de knoflook toe en fruit glazig. Schep het gehakt om met de winterpeen en bleekselderij en laat ongeveer 5 minuten zachtjes garen.
Stap 4
Roer de tomatenpuree en het vruchtvlees van de courgettes door het gehakt en laat kort meebakken. Schenk de passata erbij en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 5
Laat op laag vuur ongeveer 10 minuten sudderen tot alle groente zacht en gaar zijn en de saus wat ingedikt.
Stap 6
Besprenkel de courgettes met een eetlepel olijfolie, wat zout en versgemalen peper. Schep de bolognesesaus in de uitgeholde courgettes en rasp de Parmezaanse kaas erover. Plaats de courgettes ongeveer 30 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en de courgette beetgaar.