Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gevulde champignons uit de oven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gevulde champignons uit de oven
Stap 1
Hak de knoflook en de bladpeterselie fijn.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine.
Stap 4
Snijd de steeltjes uit de champignons en hak de steeltjes heel fijn.
Stap 5
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook met de fijngehakte champignonsteeltjes op matig hoog vuur gaar.
Stap 6
Laat het vocht dat vrijkomt verdampen.
Stap 7
Schep de peterselie en het broodkruim erdoor.
Stap 8
Voeg wat zout en versgemalen peper toe.
Stap 9
Vul de champignonhoedjes met het knoflook-kruimmengsel, druk dit aan en schep er nog een beetje op.
Stap 10
Zet de gevulde champignonhoedjes in een bakblik en bak ze in de oven in vijfentwintig minuten goudbruin en gaar.
Stap 11
Serveer de champignons in een lage schaal.
