Gevulde appeltjes uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde appeltjes uit de oven
Stap 1
Ris de onderste helft van de takjes rozemarijn en hak fijn. Bewaar de toppen voor garnering. Meng in een ruime schaal de gehakte rozemarijn met 4 el suiker en een halve theelepel versgemalen zwarte peper.
Stap 2
Splits het ei in een kom. Meng het eiwit met het amandelspijs en rasp er de gele schil van de citroen boven. Pers het sap uit de citroen en voeg 2 el toe aan het amandelspijsmengsel.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 oC. Schil de appels en hol uit met de appelboor. Vul de appels met amandelspijs. Wrijf de appels in met boter en rol door de gehakte rozemarijn tot ze geheel bedekt zijn. Bak de appels in ongeveer 15 minuten zacht in de oven.
Stap 4
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Bestrooi met het poedersuiker en laat afkoelen op een bord.
Stap 5
Klop de slagroom met de resterende suiker en een beetje zout lobbig. Serveer de appels met slagroom en geroosterde pijnboompitten en garneer met de topjes van de rozemarijn.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
- - appelboor
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie559 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten53 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
