Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gevulde appels
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gevulde appels
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Steek met een appelboor de klokhuizen uit de appels en maak het gat iets groter. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en meng ze in een kom met de jam. Vul de appels met het abrikozenmengsel en druk dit goed aan.
Stap 2
Zet de appels in de ovenschaal en leg bovenop een klontje boter. Schenk het appelsap op de bodem van de schaal. Zet de schaal op de bakplaat in het midden van de oven en bak de appels in 20-25 minuten gaar. Serveer met lobbig geklopte room of vanillekwark.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie185 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten34 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
